Kaikki tekstini löydät tältä sivulta.

October 26, 2020

Aikaansaaminen on kahden välttämättömän tekijän yhtälö. Ajankäytöstä on mieletöntä puhua, jos emme puhu myös energiasta.

July 17, 2020

Johtaminen on kysyntä, johon organisaation kannattaa vastata.

February 16, 2020

Luot itsellesi kiirettä turhaan. Kiireen luomiseen on nimittäin helppo sortua.

February 1, 2020

Yritätkö tänä vuonna muuttaa itseäsi? Hienoa! Suosittelen tueksi tätä listaa, joka nostaa onnistumisesi todennäköisyyttä.

January 2, 2020

Ne asiat, joista puhumme pehmeänä johtamisena, ovat usein johtamisen vaikeimpia osa-alueita.

October 27, 2019

Mitkä virheet vievät johtamiselta sen hyödyt? Millaisella toiminnalla voit turvata johtamisesi vastetta?

July 24, 2019

Erinomaista esimiestyötä edeltää ihmisten tunteminen. Ilman tuntemista korkean tason esimiestyö on mahdotonta.

July 19, 2019

Miten työyhteisösi voisi kasvaa vahvemmaksi ja välttää ongelmat jo etukäteen? Sen voisi saada aikaan yhteinen sopimus kuudesta tärkeästä asiasta.

February 3, 2019

Mistä suoritus koostuu? Miten voidaan johtaa parempaa suoritusta? Se selviää vain kuudella yhden sanan kysymyksellä.

December 9, 2018

Pitäisikö sinun pyrkiä johtamisrooliin? Tässä tekstissä kymmenen kysymystä, joiden tuella voit harkita asiaa.

December 4, 2018

Koska asiakkaat ovat tärkeitä, meidän tulee panostaa työntekijäkokemukseen. Mitä tämä tarkoittaa?

October 14, 2018

Oletko sitä mieltä, että on olemassa kaikille yhteisiä itsensä johtamisen taitoja? Minä olen. Tässä tekstissä 13 ideaa parempaan itsensä johtamiseen.

April 29, 2018

Mikä voisi olla hyödyllinen tapa ajatella kiirettä? Kiire on nähdäkseni tunnereaktio, josta on lähinnä haittaa. Voimme kuitenkin vaikuttaa sen todennäköisyyksiin.

March 22, 2018

Työyhteisöjen viestinnässä tuppaa tapahtumaan virheitä. Mitkä ovat yleisimpiä viestintämokia työpaikoilla? Mistä ne johtuvat?

March 16, 2018

Nimike ei johda. Erinomainen johtaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja lopulta luottamukseen.

December 27, 2017

Asenne on valinta. Työelämään kannattaa valita hyödyllinen asenne. Tässä kymmenen ehdotustani työasenteen valitsemiseen.

November 7, 2017

Oletko kohdannut ihmistä, joka on aina oikeassa? Entä oletko itse usein oikeassa? Suosittelen harkitsemaan erehtymisen mahdollisuutta.

September 9, 2017

Millainen on hyvä tauko? Mistä tiedät, että taukosi on onnistunut? Ehdotan taukojesi kriteeriksi sitä, millä energialla jatkat.

July 28, 2017

Elämässäni on haittatekijä, joka vaikeuttaa keskittymistäni. Se saattaa haitata sinuakin. Puhun tietenkin älypuhelimesta.

July 21, 2017

Arkesi voi olla kokoelma taitojasi. Hankalastakin tekemisestä voi tulla taito. Jos ajattelet näin, löydät asioista uutta syvyyttä. Kaikki asiat ovat taidokkuuden arvoisia.

April 28, 2017

Voit parantaa urasi onnistumisen todennäköisyyksiä.
Miten tämä tehdään? Tässä kymmenen kysymystä urastasi sinulle.

March 31, 2017

Olen pitkään halunnut kirjoittaa hyödyttömistä ajatuksista. Pohdinnoista, jotka eivät vie meitä eteenpäin. Tässä kaksi turhaa ajattelutapaa.

January 17, 2017

Toivon sinun tänä vuonna etsivän kahta asiaa. Tarkoitusta ja vaivannäköä. Jos löydät molemmat, onnistumisesi löytävät sinut.

December 28, 2016

Mikä on merkittävin vastoinkäymisesi? Mikä oli vaikeinta aikaasi? Osaat todennäköisesti vastata näihin. Toivon, että osaat vastata myös jatkokysymykseen.

October 28, 2016

Miettiessäni tämän tekstin aihetta kysyin kollegaltani kysymyksen. ”Kuinka usein oot nähny sellasen CV:n, jossa hakija korostaisi kykyään vastaanottaa palautetta?”

October 3, 2016

Johtaja tai esimies. Kun kanssasi keskustelee, paraneeko yhteisymmärrys? Saadaanko seurassasi usein ideoita? Lähteekö porukka palaverista täynnä intoa?

September 23, 2016

Porkkana. Tiedäthän, se työelämän päämotivaattori. Rahaa on kiva saada, mielellään enemmän kuin nyt. Porkkanassa on kuitenkin isoja ongelmia.

September 21, 2016

”Älä koskaan enää kehu mua muiden kuullen”, sanoi kerran kotkalainen työntekijä esimiehelleen. Esimies oli yrittänyt antaa palautetta.

September 2, 2016

Arvostavan ympäristön tavoittelu alkaa kuuntelusta. Arvostava ympäristö on kuunteleva ympäristö.

August 23, 2016

Meillä kaikilla on toistuvia ongelmia ja pohdintoja. Asioita, jotka hiertävät meitä usein ja palaavat kummittelemaan aika ajoin. Näihin asioihin on vain kaksi ratkaisua.

June 17, 2016

Olen poiminut modernin perheen isähahmolta Phil Dunphyltä yhden mahtavan ajankäyttölauseen:
Slow is smooth, smooth is fast.

June 3, 2016

Työelämässä on liikaa merkityksetöntä puuhastelua ja liian vähän konkretiaa. Tämä ilmiö on nostettava työelämäpuheiden keskiöön.

May 20, 2016

Eräs suosikkikysymykseni ei ole avoin coaching-kysymys. Se ei oikeastaan ole valmentava kysymys ollenkaan, vaan se on epäreilu valintatehtävä.

April 22, 2016

Melko lyhyen HR-urani aikana minua on ehtinyt kummastuttaa monikin asia. Yksi niistä on se, miten esimiestyö organisaatioissa käsitetään. Olen kohdannut vasta muutaman sata esimiestä, mutta erään teeman olen havainnut toistuvan. Kysymys on siitä, miten ymmärrämme johtamisroolin ylipäätään. Moni ajattelee, että se on oikean ammatin päälle liimattu sivutyö. Sellainen pieni ja

April 11, 2016

Istuin kerran valmennustapaamisessa erään yksikön johtajan kanssa. Hän kertoi, miten tiettyjen osastojen välillä yhteistyö ei pelannut kuten pitäisi. Kommunikaatio ei toiminut. Vastuut olivat usein epäselviä. Kaikki, mitä piti tehdä osastojen yhteistyössä, viivästyi tai meni pieleen. Kysyin häneltä: Kuinka usein te sitten näiden osastojen kanssa tapaatte toisianne? Hiljaisuus laskeutui. Eihän sellaista foorumia nimittäin

April 5, 2016

Kävin viime viikolla puhumassa Kotkan kaupungin henkilöstölle otsikolla ajankäyttö ja tehokas työpäivä. Puhuimme mm. ajankäyttötyökaluista, tehokkuudesta ja päivän hyvästä järjestämisestä. Olen kirjoitellut aiheista aiemmin mm. tässä, tässä ja tässä tekstissäni. Tilaisuus oli jälleen kerran minulle opettavainen. Löysin muutaman oivalluksen uudelleen, kuten usein tapahtuu. Kirjoitan yhdestä niistä. Sinäkin todennäköisesti teet työtä,

March 18, 2016

Erinomaisella työllä on tunnusmerkkejä, jotka löytyvät joka alalta. Työssään erinomaiset ammattilaiset eri aloilta jakavat monia oivalluksia omasta tekemisestään. Erinomainen johtaja, myyjä tai urheilija saattavat kertoa hyvinkin samankaltaista tarinaa ammatistaan. Haluan nostaa esille yhden tällaisen samankaltaisuuden. Erinomaisen ajatuksen. Oivalluksen, joka auttaa sinua lähemmäs parempaa tekemistä. Sitähän näillä teksteillä tavoitellaan. Oivallus, josta puhun, on seuraava: Sinun

February 26, 2016

Oletko joskus saanut suuren innostuksen tehdä muutoksia elämässäsi? Tiedäthän, se inspiraatio, jolla huonot tavat laitetaan kuntoon, haetaan töitä, aloitetaan salilla käyminen, vähennetään juomista, treenataan maratonille,  lopetetaan tupakointi tai syödään 50 grammaa hiilaria päivässä? Tai kaikki näistä yhtä aikaa? Tämä inspiraation puuska ilmaantuu, kun on tarpeeksi vellonut nykyisessä. Syntyy innostus tarttua uuteen. Luulen,

January 29, 2016

Teit työksesi mitä tahansa, voit tänä vuonna tehdä sen paremmin. Pienelläkin parannuksella on merkittäviä vaikutuksia. Kehittyminen on vähittäistä. Tämän parantavan ajatuksen pohjalta päätin kirjoittaa muutaman työtä parantavan vinkin. Tai oikeastaan ehdotuksen. Toivottavasti mahdollisimman moni niistä on sinulle itsestäänselvyys. Jos näin ei ole, niin saat vapaasti poimia vinkkejä tästä mukaasi. Miksi

January 21, 2016

Nykyisessä tehtävässäni valmennan (coachaan) esimiehiä säännöllisesti. Jos en päivittäin, niin ainakin viikottain. Tällä työllä on paljon positiivisia vaikutuksia sekä yksittäiseen esimieheen että hänen ryhmäänsä. Yleensä. Aina ei tietenkään onnistuta. Kaikki työkalut eivät sovi kaikkiin tilanteisiin. Tämä on hyvä myöntää kenen tahansa asiantuntijan. Olen lisäksi tehnyt myös huonoa valmennusta. Onneksi. Parhaat

January 8, 2016

Uusi vuosi, uusi minä? Tämä ei välttämättä onnistu. Sen sijaan yhdenkin tavan tietoinen muuttaminen voi olla käänteentekevää.

December 11, 2015

Olen aiemmin luvannut kirjoittaa paljonkin ammatistani, mutta olen tosiasiassa melko harvoin kirjoittanut siitä suoraan. Tekstini sopivat henkilöstötyön ja johtamisen materiaaleiksi melko usein, mutta niitä ei varsinaisesti ole tähän tarkoitukseen kirjoiteltu. Niiden tarkoitus on antaa myös yksittäiselle lukijalle eväitä parempaan tekemiseen, ammattialasta riippumatta. Tässä olen kasvokkaisen palautteen perusteella joskus myös onnistunut.

November 17, 2015

Puhutaan sitten elämäntavoista, työstä tai organisaatioista, muutoksessa onnistuminen on vaikeaa. Muutosjohtaminen pysyy edelleen suosittuna aiheena. Siihen löytynee gurujakin. Työtapojaan haluaisi moni muuttaa, mutta homma ei onnistu. Kiire jatkuu. Elämäntapamuutoksiin keskittyviä toimijoita ja tuotteita on kasapäin. Tästä huolimatta terveyteen liittyvissä muutoksissa epäonnistuminen on huomattavasti yleisempää kuin onnistuminen. Hämmentävin muutosfakta, johon olen

October 27, 2015

Haluaisin kehittää työyhteisöäni, mutta kukaan muu ei halua. Minulla on hyviä ideoita, mutta niihin ei koskaan tartuta. Kuulen yllättävän usein tällaisia lauseita sekä töissä että arjessa. Keskustelu on tullut vastaan myös valmentaessa. Olen tullut tietoisemmaksi tällaisesta tavasta kertoa oman tekemisen esteistä: Minä vastaan muut.  Moni turhautuu, kun muut ihmiset ovat hänen hyvän tekemisensä esteeenä. Allekirjoittaneen päässä tällaisia

October 16, 2015

Tämä on lyhyt tarina omista virheistä. Tällä kertaa aihe on täydellistäminen. Yksi ensimmäisiä temppujani HR-ihmisenä oli kehityskeskustelujen uudistaminen silloisella työnantajallani. Minut päästettiin jostain kumman syystä tekemään sitä tavallani. Koska tuore maisteri tietenkin osaa ja tietää paljon, se on hyvä purkaa johonkin käytäntöön, jonka uhriksi kaikki työstään selviytymistä yrittävät sitten joutuvat.

October 9, 2015

Kun olemme hyvissä väleissä, työ sujuu paremmin. Puhuttaessa työn kehittämisestä emme saa unohtaa ihmissuhteita.

October 1, 2015

Ehdotan sinulle aikaansaamisen mantraa, joka menee näin: tämä, nyt, yhdessä. Mantra toimii joka kerta.

September 25, 2015

Työstä puhutaan usein ikävään sävyyn. Työ tulisi määritellä kauniimmiin – tuloksien, merkityksen, ilon, oppimisen ja onnistumisen kautta.

September 19, 2015

Tapamme kehittää ajaa meidät märehtimään heikkouksiamme. Meille tekisi hyvää keskittyä ratkaisuihin ja vahvuuksiin.

September 17, 2015

Keskustelun tarkoitus on rakentaa yhteyttä, ei voittaa. Tässä tekstissä kuusi ehdotusta keskustelujen kehittämiseen.

September 10, 2015

Työn tehokkuus ei käy ilmi siihen käytetystä ajasta. Tästä tekstistä löydät kahdeksan tehokkaan työn olosuhdetta.

August 28, 2015

Painonpudotus on yleisin kehittämiskohteemme. Tästä listasta löydät hyviä ja kohtuullisia tapoja onnistumiseen.

August 14, 2015

Tee projektisi loppuun asti. Vasta viimeistely paljastaa ponnistelujen mielekkyyden.

August 10, 2015

Kehityt nopeammin, jos karsit tavoitteitasi. Parhaan tuloksen saat, kun sinulla on vain yksi erittäin hyvin valittu tavoite.

July 23, 2015

Kehittyminen on hankalan hidasta helpottamista. Jotta onnistut kehityksessä, sinun tulee ymmärtää itsekurin luonnetta.

June 30, 2015

Työelämää ohjaavat kontrollipyrkimykset, jotka tuottavat keskinkertaisuutta. Tulokset ja hyvinvointi vaativat vapautta.

June 11, 2015

Viestintätaidot aukeavat kuuntelun kehittämisestä käsin. Kuuntelu edeltää onnistumiselle tarpeellista yhteisymmärrystä.

June 5, 2015

Mikä tekee työpäivästä tehokkaan? Nämä viisi vinkkiä nostavat päiväsi tehokkuutta.

May 18, 2015

Toimintakyky on minulle rakas aihe. Elämä helpottuu merkittävästi, jos huolehdit fyysisestä kapasiteetistasi.

April 27, 2015

Riittävä muutos toteutuu, jos teet vähän kerrallaan sinne päin. Pieniä, melko oikeita tekoja jatkuvasti.

March 20, 2015

Tämä teksti on summaus Daniel Pinkin teoksesta Drive. Se on editoimaton ja aivan liian pitkä. 🙂

February 25, 2015

On kaksi HR-käytäntöä, joiden hyödyt ovat täysin liioiteltuja: anonyymi palaute ja kannustava palkkaus.

February 11, 2015

Kaikki aktiviteetti ei ole aikaansaamista. Kaikki kiinnostava ei ole hyödyllistä. Halut ja tavoitteet ovat eri asioita.

January 26, 2015

Positiivinen palaute on oppimiselle välttämätöntä. Oikea toiminta kaipaa sosiaalista vahvistamista.

January 20, 2015

Keskittyminen on kiinnostusta, jota voit ohjata. Keskittymisen palauttaminen on opittava taito.

December 30, 2014

Uudenvuodenlupaukset ovat usein turhan ehdottomia ja epäselviä. Tässä tekstissä muutama vinkki lupauksien hiomiseen.

November 4, 2014

Mikäli haluat kehittyä jossakin asiassa, sinun tulee kirjoittaa siitä käsin. Sama pätee oppimiseen.

August 22, 2014

Mitäpä, jos sinulla ei olisi koskaan kiire? Miltä se tuntuisi? Ainakin kiireestä puhuminen kannattaa lopettaa.

July 4, 2014

Monesti tiedämme ratkaisun, mutta emme uskalla ottaa sitä käyttöön. Näin käy etenkin isoissa organisaatioissa herkästi.

June 26, 2014

Tykkäämme riidellä siitä, onko työelämässä enemmän saikulla lintsaajia vai sairaana töihin tulevia uhrautujia. Kysymys on väärä.

June 13, 2014

Mikäli haluat muutosta, tasapainoon pyrkiminen ei välttämättä auta. Joskus tarvitaan isompi korjausliike.

May 21, 2014

Kun teet elintapamuutosta ruoan suhteen, kokeile hiukan erilaista tapaa kirjata syömisesi.

May 13, 2014

Vastuuta ei ole syytä välttää. Vastuu rakentaa merkitystä, itsetuntoa ja onnistumisia.

February 3, 2014

Jos aiot opetella yhden taidon, joka parantaa elämänlaatuasi ja pidentää elinikääsi – opettele kyykkäämään.

June 18, 2013

Positiivisen palautteen voi muotoilla niin, että se säilyy ja tuntuu pitkään.

June 12, 2013

Voisitko tehdä työpaikallasi kärrynpyörän? Jos et, niin miksi et?

June 12, 2013

Onko kriittisyys älykkyyttä? Onko positiivinen ihminen höperö, joka ei ymmärrä realiteetteja?

Insert Tabs