Kaikki tekstini löydät tältä sivulta.

lokakuu 26, 2020

Aikaansaaminen on kahden välttämättömän tekijän yhtälö. Ajankäytöstä on mieletöntä puhua, jos emme puhu myös energiasta.

heinäkuu 17, 2020

Johtaminen on kysyntä, johon organisaation kannattaa vastata.

helmikuu 16, 2020

Luot itsellesi kiirettä turhaan. Kiireen luomiseen on nimittäin helppo sortua.

helmikuu 1, 2020

Yritätkö tänä vuonna muuttaa itseäsi? Hienoa! Suosittelen tueksi tätä listaa, joka nostaa onnistumisesi todennäköisyyttä.

tammikuu 2, 2020

Ne asiat, joista puhumme pehmeänä johtamisena, ovat usein johtamisen vaikeimpia osa-alueita.

lokakuu 27, 2019

Mitkä virheet vievät johtamiselta sen hyödyt? Millaisella toiminnalla voit turvata johtamisesi vastetta?

heinäkuu 24, 2019

Erinomaista esimiestyötä edeltää ihmisten tunteminen. Ilman tuntemista korkean tason esimiestyö on mahdotonta.

heinäkuu 19, 2019

Miten työyhteisösi voisi kasvaa vahvemmaksi ja välttää ongelmat jo etukäteen? Sen voisi saada aikaan yhteinen sopimus kuudesta tärkeästä asiasta.

helmikuu 3, 2019

Mistä suoritus koostuu? Miten voidaan johtaa parempaa suoritusta? Se selviää vain kuudella yhden sanan kysymyksellä.

joulukuu 9, 2018

Pitäisikö sinun pyrkiä johtamisrooliin? Tässä tekstissä kymmenen kysymystä, joiden tuella voit harkita asiaa.

joulukuu 4, 2018

Koska asiakkaat ovat tärkeitä, meidän tulee panostaa työntekijäkokemukseen. Mitä tämä tarkoittaa?

lokakuu 14, 2018

Oletko sitä mieltä, että on olemassa kaikille yhteisiä itsensä johtamisen taitoja? Minä olen. Tässä tekstissä 13 ideaa parempaan itsensä johtamiseen.

huhtikuu 29, 2018

Mikä voisi olla hyödyllinen tapa ajatella kiirettä? Kiire on nähdäkseni tunnereaktio, josta on lähinnä haittaa. Voimme kuitenkin vaikuttaa sen todennäköisyyksiin.

maaliskuu 22, 2018

Työyhteisöjen viestinnässä tuppaa tapahtumaan virheitä. Mitkä ovat yleisimpiä viestintämokia työpaikoilla? Mistä ne johtuvat?

maaliskuu 16, 2018

Nimike ei johda. Erinomainen johtaminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja lopulta luottamukseen.

joulukuu 27, 2017

Asenne on valinta. Työelämään kannattaa valita hyödyllinen asenne. Tässä kymmenen ehdotustani työasenteen valitsemiseen.

marraskuu 7, 2017

Oletko kohdannut ihmistä, joka on aina oikeassa? Entä oletko itse usein oikeassa? Suosittelen harkitsemaan erehtymisen mahdollisuutta.

syyskuu 9, 2017

Millainen on hyvä tauko? Mistä tiedät, että taukosi on onnistunut? Ehdotan taukojesi kriteeriksi sitä, millä energialla jatkat.

heinäkuu 28, 2017

Elämässäni on haittatekijä, joka vaikeuttaa keskittymistäni. Se saattaa haitata sinuakin. Puhun tietenkin älypuhelimesta.

heinäkuu 21, 2017

Arkesi voi olla kokoelma taitojasi. Hankalastakin tekemisestä voi tulla taito. Jos ajattelet näin, löydät asioista uutta syvyyttä. Kaikki asiat ovat taidokkuuden arvoisia.

huhtikuu 28, 2017

Voit parantaa urasi onnistumisen todennäköisyyksiä.
Miten tämä tehdään? Tässä kymmenen kysymystä urastasi sinulle.

maaliskuu 31, 2017

Olen pitkään halunnut kirjoittaa hyödyttömistä ajatuksista. Pohdinnoista, jotka eivät vie meitä eteenpäin. Tässä kaksi turhaa ajattelutapaa.

tammikuu 17, 2017

Toivon sinun tänä vuonna etsivän kahta asiaa. Tarkoitusta ja vaivannäköä. Jos löydät molemmat, onnistumisesi löytävät sinut.

joulukuu 28, 2016

Mikä on merkittävin vastoinkäymisesi? Mikä oli vaikeinta aikaasi? Osaat todennäköisesti vastata näihin. Toivon, että osaat vastata myös jatkokysymykseen.

lokakuu 28, 2016

Miettiessäni tämän tekstin aihetta kysyin kollegaltani kysymyksen. ”Kuinka usein oot nähny sellasen CV:n, jossa hakija korostaisi kykyään vastaanottaa palautetta?”

lokakuu 3, 2016

Johtaja tai esimies. Kun kanssasi keskustelee, paraneeko yhteisymmärrys? Saadaanko seurassasi usein ideoita? Lähteekö porukka palaverista täynnä intoa?

syyskuu 23, 2016

Porkkana. Tiedäthän, se työelämän päämotivaattori. Rahaa on kiva saada, mielellään enemmän kuin nyt. Porkkanassa on kuitenkin isoja ongelmia.

syyskuu 21, 2016

”Älä koskaan enää kehu mua muiden kuullen”, sanoi kerran kotkalainen työntekijä esimiehelleen. Esimies oli yrittänyt antaa palautetta.

syyskuu 2, 2016

Arvostavan ympäristön tavoittelu alkaa kuuntelusta. Arvostava ympäristö on kuunteleva ympäristö.

elokuu 23, 2016

Meillä kaikilla on toistuvia ongelmia ja pohdintoja. Asioita, jotka hiertävät meitä usein ja palaavat kummittelemaan aika ajoin. Näihin asioihin on vain kaksi ratkaisua.

kesäkuu 17, 2016

Olen poiminut modernin perheen isähahmolta Phil Dunphyltä yhden mahtavan ajankäyttölauseen:
Slow is smooth, smooth is fast.

kesäkuu 3, 2016

Työelämässä on liikaa merkityksetöntä puuhastelua ja liian vähän konkretiaa. Tämä ilmiö on nostettava työelämäpuheiden keskiöön.

toukokuu 20, 2016

Eräs suosikkikysymykseni ei ole avoin coaching-kysymys. Se ei oikeastaan ole valmentava kysymys ollenkaan, vaan se on epäreilu valintatehtävä.

huhtikuu 22, 2016

Melko lyhyen HR-urani aikana minua on ehtinyt kummastuttaa monikin asia. Yksi niistä on se, miten esimiestyö organisaatioissa käsitetään. Olen kohdannut vasta muutaman sata esimiestä, mutta erään teeman olen havainnut toistuvan. Kysymys on siitä, miten ymmärrämme johtamisroolin ylipäätään. Moni ajattelee, että se on oikean ammatin päälle liimattu sivutyö. Sellainen pieni ja

huhtikuu 11, 2016

Istuin kerran valmennustapaamisessa erään yksikön johtajan kanssa. Hän kertoi, miten tiettyjen osastojen välillä yhteistyö ei pelannut kuten pitäisi. Kommunikaatio ei toiminut. Vastuut olivat usein epäselviä. Kaikki, mitä piti tehdä osastojen yhteistyössä, viivästyi tai meni pieleen. Kysyin häneltä: Kuinka usein te sitten näiden osastojen kanssa tapaatte toisianne? Hiljaisuus laskeutui. Eihän sellaista foorumia nimittäin

huhtikuu 5, 2016

Kävin viime viikolla puhumassa Kotkan kaupungin henkilöstölle otsikolla ajankäyttö ja tehokas työpäivä. Puhuimme mm. ajankäyttötyökaluista, tehokkuudesta ja päivän hyvästä järjestämisestä. Olen kirjoitellut aiheista aiemmin mm. tässä, tässä ja tässä tekstissäni. Tilaisuus oli jälleen kerran minulle opettavainen. Löysin muutaman oivalluksen uudelleen, kuten usein tapahtuu. Kirjoitan yhdestä niistä. Sinäkin todennäköisesti teet työtä,

maaliskuu 18, 2016

Erinomaisella työllä on tunnusmerkkejä, jotka löytyvät joka alalta. Työssään erinomaiset ammattilaiset eri aloilta jakavat monia oivalluksia omasta tekemisestään. Erinomainen johtaja, myyjä tai urheilija saattavat kertoa hyvinkin samankaltaista tarinaa ammatistaan. Haluan nostaa esille yhden tällaisen samankaltaisuuden. Erinomaisen ajatuksen. Oivalluksen, joka auttaa sinua lähemmäs parempaa tekemistä. Sitähän näillä teksteillä tavoitellaan. Oivallus, josta puhun, on seuraava: Sinun

helmikuu 26, 2016

Oletko joskus saanut suuren innostuksen tehdä muutoksia elämässäsi? Tiedäthän, se inspiraatio, jolla huonot tavat laitetaan kuntoon, haetaan töitä, aloitetaan salilla käyminen, vähennetään juomista, treenataan maratonille,  lopetetaan tupakointi tai syödään 50 grammaa hiilaria päivässä? Tai kaikki näistä yhtä aikaa? Tämä inspiraation puuska ilmaantuu, kun on tarpeeksi vellonut nykyisessä. Syntyy innostus tarttua uuteen. Luulen,

tammikuu 29, 2016

Teit työksesi mitä tahansa, voit tänä vuonna tehdä sen paremmin. Pienelläkin parannuksella on merkittäviä vaikutuksia. Kehittyminen on vähittäistä. Tämän parantavan ajatuksen pohjalta päätin kirjoittaa muutaman työtä parantavan vinkin. Tai oikeastaan ehdotuksen. Toivottavasti mahdollisimman moni niistä on sinulle itsestäänselvyys. Jos näin ei ole, niin saat vapaasti poimia vinkkejä tästä mukaasi. Miksi

tammikuu 21, 2016

Nykyisessä tehtävässäni valmennan (coachaan) esimiehiä säännöllisesti. Jos en päivittäin, niin ainakin viikottain. Tällä työllä on paljon positiivisia vaikutuksia sekä yksittäiseen esimieheen että hänen ryhmäänsä. Yleensä. Aina ei tietenkään onnistuta. Kaikki työkalut eivät sovi kaikkiin tilanteisiin. Tämä on hyvä myöntää kenen tahansa asiantuntijan. Olen lisäksi tehnyt myös huonoa valmennusta. Onneksi. Parhaat

tammikuu 8, 2016

Hyvää uutta vuotta 2016. Koska uusi vuosi, uusi minä – jutut ovat johtuen pinnalla, haluan itsekin kirjoittaa aiheesta.  Vuoden vaihtuminen lienee yleisin sysäyksemme elämäntapamuutoksen  tavoitteluun. Kesäkuntoon  201x. Tupakoinnin lopettaminen. Enemmän kasviksia. Sokeriton, gluteeniton, mitä tahansa. Ikävä kyllä muutos ei onnistu. Kahdeksas tammikuuta, julkaistessani tämän tekstin, enemmän kuin joka neljäs uudenvuodenlupaus

joulukuu 11, 2015

Olen aiemmin luvannut kirjoittaa paljonkin ammatistani, mutta olen tosiasiassa melko harvoin kirjoittanut siitä suoraan. Tekstini sopivat henkilöstötyön ja johtamisen materiaaleiksi melko usein, mutta niitä ei varsinaisesti ole tähän tarkoitukseen kirjoiteltu. Niiden tarkoitus on antaa myös yksittäiselle lukijalle eväitä parempaan tekemiseen, ammattialasta riippumatta. Tässä olen kasvokkaisen palautteen perusteella joskus myös onnistunut.

marraskuu 17, 2015

Puhutaan sitten elämäntavoista, työstä tai organisaatioista, muutoksessa onnistuminen on vaikeaa. Muutosjohtaminen pysyy edelleen suosittuna aiheena. Siihen löytynee gurujakin. Työtapojaan haluaisi moni muuttaa, mutta homma ei onnistu. Kiire jatkuu. Elämäntapamuutoksiin keskittyviä toimijoita ja tuotteita on kasapäin. Tästä huolimatta terveyteen liittyvissä muutoksissa epäonnistuminen on huomattavasti yleisempää kuin onnistuminen. Hämmentävin muutosfakta, johon olen

lokakuu 27, 2015

Haluaisin kehittää työyhteisöäni, mutta kukaan muu ei halua. Minulla on hyviä ideoita, mutta niihin ei koskaan tartuta. Kuulen yllättävän usein tällaisia lauseita sekä töissä että arjessa. Keskustelu on tullut vastaan myös valmentaessa. Olen tullut tietoisemmaksi tällaisesta tavasta kertoa oman tekemisen esteistä: Minä vastaan muut.  Moni turhautuu, kun muut ihmiset ovat hänen hyvän tekemisensä esteeenä. Allekirjoittaneen päässä tällaisia

lokakuu 16, 2015

Tämä on lyhyt tarina omista virheistä. Tällä kertaa aihe on täydellistäminen. Yksi ensimmäisiä temppujani HR-ihmisenä oli kehityskeskustelujen uudistaminen silloisella työnantajallani. Minut päästettiin jostain kumman syystä tekemään sitä tavallani. Koska tuore maisteri tietenkin osaa ja tietää paljon, se on hyvä purkaa johonkin käytäntöön, jonka uhriksi kaikki työstään selviytymistä yrittävät sitten joutuvat.

lokakuu 9, 2015

Olen ajatellut paljon tulehtuneita työyhteisöjä. Olen myös nähnyt niitä, tosin en niin paljon kuin auttamistarkoituksessa haluaisin. Toivoisin, että niitä ei olisi ollenkaan, mutta se on turha toive. Olen ollut usein tilaisuuksissa, joissa pohditaan työyhteisöjen kehittämistä. Esimerkiksi miettimässä toimenpiteiden muodostamista henkilöstötutkimuksien pohjalta. Olen purkanut tällaisia tutkimuksia työyhteisöissä, joissa kukaan ei sano mitään, mutta muutaman

lokakuu 1, 2015

Valmentamani esimies inspiroi minua viime viikolla. Hän kertoi ymmärtäneensä ajanhallinnan ja ajankäytön eron. Tämä ymmärrys oli alkanut tuottaa hyvää tunnetta omasta työstä. Hän oli keksinyt, miten hän saa asioita aikaan. Hän kuvaili, miten suuri muutos on tapahtunut. Innostuskin oli silminnähtävää sorttia, kuten joillain tapaa olla. Sain itsekin energialatauksen. Erityisesti minua inspiroi se, mitä kuulin aikaansaamisesta.

syyskuu 25, 2015

Työ. Työ tapaa olla ikävyydellä ladattu käsite. Asiat ovat työläitä. Työ kuluttaa ja uuvuttaa työuupumukseen saakka ja lopuksi työkyky menee. Työ on paikka, mihin pitää mennä. Ja kaiken lisäksi pelätä sitä, että voi olla pian työtön. Työ ja vapaa ovat eri asioita. Työ on vapauden vastakohta. Negatiivinen merkitys työssä olemiselle

syyskuu 19, 2015

Minä olin ennen kaupungilla töissä. Pidin siitä useimpina päivinä. Jotkut julkisen hallinnon ominaispiirteet tuottivat ongelmia, mutta suurin osa ajastani oli hyvin käytettyä ja positiivisten kokemusten sävyttämää. Saimme paljon hyvää aikaan. Oli hyvät kanssatekijät. Kuntaa ja kaupunkia työnantajana mollataan muuten kohtuuttoman paljon. Parannettavaa riittää toki vuosien tarpeiksi, mutta lopulta kaupunkiorganisaatio koostuu

syyskuu 17, 2015

Tiedän, että olen ollut menneisyydessä erittäin huono keskustelukumppani monille. Huonompi kuin nykyään, vaikka edelleen keskustelen hetkittäin ala-arvoisesti. Tämä teksti on yritys korjata omaa tekemistä. Olen jäänyt itselleni kiinni siitä, että olen kirjoittanut viime viikkoina sanan ”keskustelu” tietoisesti lainausmerkkeihin. Olen tehnyt näin, koska olen kokenut tämän hetken julkisen keskustelun yksipuolisena vouhottamisena

syyskuu 10, 2015

Nykykeskustelussa riitelemme työelämästä niin, että unohdamme puhua tehokkuudesta terveeseen ja rehelliseen sävyyn. Työn tuottavuus tuntuu olevan keskusteluissa sama juttu kuin työaika. Kukaan ei tietenkään usko tähän, mutta johdamme tekemistämme niin kuin uskoisimme. Olemme Suomessa aloittaneet lihavan riidan työajan muutoksista. Käytämme tietenkin keskustelullista väkivaltaa ja sorrumme huonoon dialogiin työaika-argumenttien molemmin puolin,

elokuu 28, 2015

Painon pudottaminen, siis laihduttaminen, on ehkä yleisintä, mitä oman kehittymisemme suhteen yritämme. Tarkkaan ottaen laihduttamisen sijaan on järkevää puhua rasvanpoltosta. Ainoastaan rasvasta kannattaa laihtua. Lihaksen menettämistä kannattaa harrastaa mahdollisimman vähän. Itse asiassa rasvattoman kehonpainon nostaminen eli lihaksen hankkiminen on pitkällä aikavälillä todella hyvä idea. Läskiä ei kuitenkaan voi hirveän hyvin

elokuu 14, 2015

Tulin lukeneeksi hyvän kirjan. Olen kehunut sitä kaikille, jotka ovat erehtyneet kuuntelemaan. Sen nimikin on viihdyttävä. Fat loss happens on a monday. Kirjan yksinkertaiset ja järkevät ohjeet ovat piristäviä nykypäivän fitnesskeskustelun vastapainona. Lähes kaikki toimivat asiat on nimittäin keksitty. Etenkin periaatteina. Keksimme ne uudelleen koko ajan. Tässä ei tietenkään ole

elokuu 10, 2015

Minulla on aivan liikaa tavoitteita. On liikaa asioita, joista olen kiinnostunut ja joita haluaisin tehdä. Näihin liittyviä tavoitteita löytyy. Monet toisistaan irralliset asiat inspiroivat. Asia on kuitenkin niin, että kun uppoutuu eri asioihin joka puolella, huomaa pian stressaavansa tekemättömistä asioista. Tiedän kyllä, miten tämä pitäisi ratkaista. Tehdä tai olla tekemättä. Olen havainnut,

heinäkuu 23, 2015

Kehittyminen on hankalan asian hidasta helpottamista. Tämä on yksi hyvistä tavoista ajatella oppimista ja kehittymistä. Hankalan hidas helpottaminen. Olet kuullut, että kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella. Se on hyvin muotoiltu totuus. Siihen voi tehdä kuitenkin tarkennuksen: kehittyminen alkaa epämukavuusalueella. Epämukavuusalueelle matkustetaan annoksella itsekuria. Erinomaisuus kuitenkin tapahtuu tavanomaisuudessa. Excellence … is not an act, but a habit. -Aristoteles Kirjoittelen

kesäkuu 30, 2015

Olemmeko työelämässä lapsia vai aikuisia? Kysymys voi hymyilyttää, koska siinä on huvittava paradoksi. Totta kai aikuiset käyvät töissä. Työelämässä on aikuista porukkaa. Silti esimiehen hommiin hyvän koulutuksen kerrotaan olevan lastentarhanopettajan pätevyys. Tämä implikoisi johdettavien olevan lapsia. Toki ihmisten yhteisöllisessä toiminnassa välillä meininki tuntuu lastentarhalta tai rippileiriltä, eikä se tunne katoa

kesäkuu 11, 2015

Jos viestintäsi ei toimi ja jää yksipuoliseksi, mistä se johtuu? Se voi johtua viestisi sisällöstä tai esitystavasta. Se voi kuitenkin johtua yksinkertaisesti siitä, että toinen osapuoli ei tällä kertaa kuuntele sinua. Kysymys kuuluukin, mitä voit tehdä sille, että sinua ei kuunnella? Miten voit varmistaa, että viestisi menee perille? Et oikeastaan mitenkään. Voit kokeilla

kesäkuu 5, 2015

Tartuin twitterissä esitettyyn kysymykseen siitä, miten työpäivästä saadaan tehokas. Lyhyen vastaukseni pohjalta aloin ajatella asiaa enemmän. Mikä tekee työpäivästä tehokkaan? Minkä pitäisi onnistua? Mitä ylipäätään tarkoittaa tehokas päivä? Tässä yhteydessä tehokkaan päivän rinnalla voitaisiin puhua aikaansaavasta päivästä. Alkuperäinen vastaukseni: Kysymys oli siis ajanhallinnasta. Tätä aiheeseen törmään jatkuvasti valmennusasiakkaiden ja esimiesten kanssa. Itselle aihe

toukokuu 18, 2015

Viime aikoina olen kirjoitellut pääasiassa kehittämisestä ajattelun näkökulmasta. Ajattelun, oivalluksen ja ymmärryksen työkaluin. Ymmärrys on tietenkin tekemisen matkan päässä oivalluksista. Tätä on hyvä toistella itselleen. Yksi osa-alue, jota haluan jatkuvasti pitää esillä ja jota arkipuheissa pidänkin, on jäänyt ikävä kyllä vähän vähemmälle kirjoittelulle. Aion ottaa tähän korjausliikkeen. Se osa-alue on

huhtikuu 27, 2015

Miten asioita kehitetään? Miten kehität omaa toimintaasi? Pyrkiessämme kehittymään tartumme usein ajatukseen muutoksesta ajanjaksona tai tapahtumana, jonka jälkeen kaikki on paremmin. Muutamme  kokonaisuutta kertarysäyksellä tai onnistuneella projektilla. Asetamme kunnon tavoitteet. Muutos on maaginen ajanjakso. Tapahtuma, jonka jälkeen uusi tekemisemme on jalostunut pysyväksi toiminnaksi. Tämä ei ole täysin väärä muutosmalli. Usein käy kuitenkin niin, että tämä on ihmisen

huhtikuu 21, 2015

Tässä osassa lupasin ihmetellä hiukan normaalia blogitekstiä pidemmin sitä, mikä on motivoivaa. Olisi paljon muutakin kirjoitettavaa, mutta oma rutiini siihen on vielä vähän huono. Parempaan julkaisutahtiin päästäkseni minun pitää itse oppia muutamia asioita paremmin. Pääasiassa madaltaa kynnystä sanoa jotain. Tai ehkäpä löytää vielä vahvempi kirjoittamismotivaatio. Tämä teksti sopii hyvin siihen.

maaliskuu 20, 2015

Viime aikoina yksi kiinnostavimmista pohtimistani aiheista on ollut motivaatio. Kaikilla lienee näkemys siitä, mikä motivoi ihmisiä tai heitä itseään. Näkemyksiä on erilaisia, ja konsensus tuntuu olevan se, että motivoivat tekijät ovat yksilöille erilaisia. Allekirjoitan tämän pintapuolisesti. Mielestäni kaikkien motivaatiotekijöissä on yhdistäviä piirteitä, tai niitä voidaan niputtaa yhteen. Sosiaalitieteet ovat tietenkin

helmikuu 25, 2015

Yksi tyypillinen ajankäyttöön liittyvä neuvo on osata luopua asioista, sanoa asioille ei. Pidän tätä erittäin tehokkaana neuvona. Tavallisesti lähdemme kehittämään asioita lisäämällä jotain olemassa olevaa toimintaamme. On kuitenkin niin, että asioista luopuminen on usein paljon tehokkaampi lähestymistapa. Jos haluat esimerkiksi saada 100 euroa lisää kuukaudessa käyttöösi, on hyvä muistaa, että

helmikuu 11, 2015

Minulle asioiden määrittelyt ovat tärkeitä. Pidän määrittelyistä ja erojen tekemisestä. Kieli ylipäätään on kiinnostavaa. Välitämme aina jotain muutakin kuin sanan ilmiselvän merkityksen. Tänään haluankin tehdä eron muutamien asioiden välillä. Haluan tehdä tämän, koska olen itse kokenut näiden erottelujen takana olevat oivallukset niin tärkeiksi. Nämä erottelut ovat siis minulle erittäin merkityksellisiä.

tammikuu 26, 2015

Työelämän kipukohdista puhuttaessa palautekulttuuri nousee usein esille. Olen keskustellut palautteenannosta tarpeeksi kyllästyäkseni koko aiheeseen, mutta en ole vielä kyllästynyt. Minulta löytyy edelleen kiinnostusta. En kuitenkaan halua tuhlata kenenkään aikaa hyvän palautteenannon perusperiaatteisiin, koska jokainen tätä lukeva osaa luetella ne aivan itse. Olen havainnut tämän aina kysyessäni asiaa. Uskon, että lähes

tammikuu 20, 2015

Tänä vuonna aion kehittyä etenkin sen ymmärtämisessä, miten ihmiset oppivat ja muuttavat toimintaansa. Muutamia askeleita on jo otettu. Haluan nyt jakaa erään minulle perustavaa laatua olevan oivalluksen. Luulen, että useat tietotyöläiset ja muutkin työläiset vastaisivat kokevansa keskittymisvaikeuksia työssään. Työn keskeytymisestä tehdyt tutkimukset kertovat epäkannustavan tarinan siitä, kuinka usein keskittymisemme herpaantuu.

joulukuu 30, 2014

Kolmisenkymmentä tuntia tätä vuotta jäljellä. En voinut vastustaa uuden vuoden lupauksista kirjoittamista. Vaikka itse en ole viime vuosina sellaisia varsinaisesti tehnyt, tiedän, että monella tällainen tapa on. Se voi olla erittäin hyväkin tapa. Uuden vuoden lupaukset ovat lisäksi niin lähellä yhtä lempiaiheistani, etten malta olla kirjoittamatta jotain pientä. Se yksi

marraskuu 4, 2014

”The palest ink is better than the best memory.” Haaleinkin muste on parempi kuin paras muistikuva. Kiinalainen sananlasku. Asioiden ylös kirjoittaminen on järkevintä, mitä voit omalle kehittymisellesi tehdä. Jos haluat ylittää oman muistisi toimintakyvyn, se on myös välttämätöntä. Tämä pätee usealla elämänalueella. Omasta näkökulmastani tämä pätee sekä työelämään että voimaharjoitteluun. Juuri tällaisia

elokuu 22, 2014

Hei kaikki tietotyöläiset, vai miksi me nykyään teitä sanommekaan vuonna 2014. Hei myös kaikki muut. Tänään kirjoitan yhdestä lempiaiheistani – ajankäytöstä. Se, mitä kirjoitan, saattaa vähän kismittää. Se ei haittaa. Haastaminen on miellyttävää. Pohdi otsikkoa, ja ajattele omaa työtäsi tai arkeasi, tai niiden mahtavaa sekamelskaa. Mitä tapahtuisi, jos vastaisit tiedusteluihin

heinäkuu 4, 2014

Olen nykyisessä työssäni pyrkinyt lisäämään tietoisuutta sairastamisen kustannuksista ja syistä omassa organisaatiossani. Usein julkisella sektorilla tuppaa olemaan vallalla se käsitys, että työntekijät ovat liian vanhoja olemaan terveitä töihinsä. Tämä on surullisen virheellistä. Pohjustan tällä päivän pointtia. Yhdessä niistä tilaisuuksista, joissa olen käynyt läpi sairauspoissaolojen vaikuttimia ja laajuutta, sain hyvän kysymyksen.

kesäkuu 26, 2014

Vähintään kerran vuodessa antaudumme asiaohjelmissa ja keskustelupalstoilla erään ison työelämän kysymyksen ääreen. Viimeksi kyseinen hetki tuli muistaakseni viime syksyllä. Ennen kuin kirjoitan sanaakaan siitä, mistä on kyse, teen ennustuksen; Tulemme käymään saman turhan keskustelunäytelmän uudelleen, ihan pian. Ilmiö toistuu monen muunkin asian kannalla. Joku tarpeeksi tärkeä henkilö provosoi ja pakottaa

kesäkuu 13, 2014

Olen ajatellut yhdistäväni henkilöstöjohtamiseen (ja johtamiseen yleisesti) sekä muihin kiinnostuksen kohteisiini liittyviä ajatuksia. En ole vielä päässyt siinä vauhtiin, mutta yritän tällä ja seuraavalla tekstillä sitä tehdä. Tämä teksti käsittelee tasapainoa ja epätasapainoa – tarkemmin sanoen muutosta. Aika monella elämänalueella se, että asiat eivät toimi tai ongelmia aiheutuu, voidaan käsittää

toukokuu 21, 2014

Moni itsensä parempaan kuntoon haluava on jossain vaiheessa pitänyt ruokapäiväkirjaa – minä mukaan lukien. Tätä on voitu toteuttaa esimerkiksi merkitsemällä syödyt ruoat ja ajankohdat viikon ajan. Päiväkirjaa käytetään usein “personal trainerin” ja asiakkaan välisen suhteen alkaessa. Myös kalorien laskeminen itsenäisesti laihdutuksen jatkuessa on tyypillistä. Tähän on tarjonnut mahdollisuuden mm. erinomainen

toukokuu 15, 2014

Ajattelin jakaa tämän, kun havaitsin miten hauskaa wordlen käyttäminen on. Tässä on siis koko Pro Gradustani muodostettu sanapilvi. Sanapilvi on visualisaatio siitä, kuinka paljon sanoja tietyssä tekstissä käytetään – mitä isompi sana, sen useammin se esiintyy. Gradu valmistui vuonna 2011. Aikamoista diibadaabaahan se on näin kolmen vuoden jälkeen lukiessa. Oikeat

toukokuu 13, 2014

Vastuu on eräs lempiaiheeni, mitä tulee johtamiseen ja työelämään. Se on olennainen asia myös yhteiskunnan tasolla. Mitä enemmän perehdyn ihmisten väliseen toimintaan töissä ja ihmisten omaan kehittymiseen elämässä yleensä, sitä useammin tunnun törmäävään vastuun käsitteeseen. Arkipuheissa vastuuta usein kannetaan tai se painaa. Haluan vaihtaa käsitettä. Vastuu ei nähdäkseni ole jotain, mikä tekee

maaliskuu 11, 2014

Luen paljon tekstejä voima- ja nopeusharjoittelusta. Se kiinnostaa minua vähintään yhtä paljon kuin oikea ammattini ja siitä puhuminen ei tunnu työltä. Kokeilen uusia asioita, perehdyn asioihin ja pyrin kehittymään omassa harjoittelussani. Kun tarkemmin ajattelee, minun olisi ehkä hyvä pyrkiä jotenkin yhdistämään tämä kiinnostukseni ja ammattini. Mutta siihen menee vielä kauan,

maaliskuu 11, 2014

Tänään ensimmäistä kertaa elämässäni kieltäydyin mahdollisuudesta saada töitä. En olisi vielä joku aika sitten uskonut, että teen näin. Olen ajatellut, että aina kannattaa edes käydä haastattelussa, luomassa kontakteja ja hakemassa harjoitusta. Mutta kun mahdollisuus saada työ tuli todelliseksi ja tuijotti näytöltä, päässäni oli vain yksi ajatus, ja se oli kypsynyt

helmikuu 3, 2014

Tammikuu meni. Tästä huolimatta muutama uudenvuodenlupauksen räväyttänyt arjen sankari on edelleen kuntosalilla, ihme kyllä. Noh, hyvä että ovat. Itse asiassa erittäin hyvä. Huomasin myös, että helmikuun alku on tuonut uusia kasvoja. Multa kysytään aina silloin tällöin treenaamisesta jotain. Tässä on vastaukseni. Opettele kyykkäämään. Haluatko laihduttaa? Opettele kyykkäämään. Haluatko kasvaa ja

syyskuu 19, 2013

2015 disclaimer: Vanha teksti, joka sisältää kärjistyksiä ja tarpeetonta vouhotusta. Pahoittelen. Uskon edelleen, että kuntoaan parantavalle lähes liikkumattomalle toimistotyöntekijälle voima-/lihaskuntoharjoittelu on ensisijaista, pitkäkestoinen aerobinen liikunta toissijaista. Siitä saa olla vapaasti eri mieltä. Summaan nyt jokaisen omaa kuntoaan koko elämänsä laiminlyöneen sisätyön tekijän ajatuksen neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä; “Juoksen maratonin.” Kuinka usein

syyskuu 18, 2013

Nykyajan työelämästä saa kuulla aina saman mantran – kaikki muuttuu. Mitään ei voi jollain aikavälillä ennustaa, tai mitään ei voi millään aikavälillä ennustaa. Epävarmuuden alleviivaaminen on muuttunut nähdäkseni jo taiteeksi. Vai olisiko se muuttunut viihteeksi? Taloudellinen ja työelämän epävarmuus myy lehtiä ja koulutuspalveluita. Pyrimme epävarmuuden poistamiseen. Tietenkin. Pohditaan tätä hetki.

kesäkuu 18, 2013

Sain viime viikolla töihin kirjeen. Ammattinimikkeellä ja nimelläni varustetun, mutta väärään osoitteeseen lähetetyn. Sisäinen posti sai kirjeen kuitenkin perille viereisestä rakennuksesta, kuten yleensä. Sisäisen postimme hoitaja on mitä osaavin henkilö. Postikortissa luki näin: ”Sinun selkäsi takana puhuttiin; kehuivat, että presentaatiosi oli mitä loistavin. Toivon, että antavat sinulle ansaitsemasi palautteen.” Kysymys

kesäkuu 12, 2013

Hei sinä. Työuraa jo hiukan tehnyt, oikeastaan millä tahansa alalla oleva arjen puurtaja. Disclaimer; ajatusleikki ei sovi kaikille. Pystyisitkö tekemään kärrynpyörän työpaikallasi? Yhden tai muutaman ihmisen nähden? Jos vastasit epäröimättä kyllä, onneksi olkoon. Luulen, että pärjäät työssäsi fyysiseltä kannalta erittäin hyvin ja olet työkulttuurissa, jossa sinulla on mukava olla ja

kesäkuu 12, 2013

Kriittisyys ajatellaan usein älykkyydeksi. Musta on viime aikoina alkanut tuntua siltä, että se on paljon useammin älykkyyden näyttelemistä kuin älykkyyttä. Kriittisyyttä ja esteiden tunnistamista tarvitaan, mutta on hyvä tehdä eroa sellaiseen kriittisyyteen, joka latistaa luovuutta. Itse yritän assosioida positiivisuuden älykkyyteen. Se on vaikeaa. Saatamme pitää positiivista ihmistä ennemmin vähän “hömppänä”

Insert Tabs