Kyykyllä kuntoon.

Kyykyllä kuntoon.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  | +358 44 202 9916
Jaa tämä artikkeli

Kyykky on ihmeliike, joka avaa oven parempaan liikkuvuuteen ja pidempään elinajan odotteeseen.

Haluatko laihduttaa?
Haluatko kasvaa ja saada lihaksia?
Haluatko tuntea olosi paremmaksi?
Haluatko olla notkeampi ja liikkuvampi?
Haluatko parantaa elämänlaatuasi?

Opettele kyykkäämään.

Yksinkertainen, mutta voimakas ohje.
Miksi kyykky on niin tärkeä juttu?
Se on ihmiselle olennainen, elämää tukeva taito.
Se opitaan melko nuorena:

Jos haluat olla kunnossa, odotan, että sinun täytyy pystyä tähän.

Se ei ole liikaa odotettu, mikäli haluat kuntoa.

Kyykkyyn meneminen on luonnollinen liike, jonka hallitsemiselle läpi elämän ei valtaosalle meistä ole mitään estettä. On totta, että tämä on joillekin helpompaa kuin toisille. Joillekin toki kyykky (etenkin takakyykky vapailla painoilla) on lähestulkoon mahdottomuus. Todennäköisesti sinulta se kuitenkin voisi onnistua, koska suurimmalta osalta se onnistuu.

Älä siis heittäydy erityiseksi lumihiutaleeksi, jonka ongelmat ovat muita suurempia. Lisäksi voit tehdä etukyykkyjä - se on helpompaa. Jos opit etukyykyn (tai pikari/maljakyykyn - googlaa goblet squat), se riittää kaikkien kyykyn etujen saamiseen.

Jos kyykky on mahdottomuus, sinun täytyy panostaa liikkuvuuteen. Tämä on se avain, jolla elämänlaatu paranee, askel kevenee ja ne iänikuiset selkäkivut vähenevät. Riittävä liikkuvuus ja kyykkäämisen kivuton hallinta parantavat elämänlaatua reilusti. On muuten hyvä tunnistaa se, että liikkuvuus ja venyvyys ovat kaksi eri asiaa. Venyttely ei riitä liikkuvuuden parantamiseen. Liikkuvuus paranee liikkeellä.

Eli: jotta pystyisit harjoittelemaan kyykkyä nousujohteisesti (vapailla painoilla), sinun täytyy laittaa liikkuvuutesi ja tasapainosi kuntoon. Näiden ominaisuuksien parantaminen helpottaa kaikkea tekemistäsi valtavasti.

Hoida itsellesi hyvä liikkuvuus.

Se avaa mahdollisuuden voimaan, nopeuteen, kestävyyteen ja kaikkeen urheiluun. Lisäksi - jos olet alun perin huonossa kunnossa, pelkkä liikkuvuuteen keskittyminen auttaa laihduttamisessa, koska aktiivisuus nousee joka tapauksessa ja joudut lattialle möyrimään. Lattialla urheileminen on yksi isoimmista harjoitusohjelmien puutteista muutenkin.

Miten pystyt opettelemaan tämän kuningasliikkeen?

Paina tästä. Opettele sen takaa löytyvä Limber 11 – rutiini ja tee se päivittäin. Voit tehdä sen myös salilla ennen harjoitustasi.
Samalla kun etenet tässä rutiinissa, lue tämä

Kun osaat kyykätä ilman painoja tolkullisesti ja syvälle (vaikkapa noin 50+ kertaa putkeen), laita tanko selkään tai olkapäiden päälle kaulan eteen. Lisäile tankoon painoa joskus, kun siltä tuntuu. Tee tätä noin viisi vuotta vähintään viikottain, noin aluksi. Voit toki tehdä myös muita asioita. Jos et halua tehdä tätä, niin älä kysy, miten pääsisit kuntoon.

Olen itse katkaissut eturistisiteeni (ei kyykätessä) ja vasta tuon leikkauksen jälkeen opetellut kyykkäämään kunnolla. Toisessa polvessa on osgood-schlatter. Voisi olettaa, että minun ei pitäisi kyykätä. Olen kuitenkin erimieltä. Harjoittelu on nostanut liikkuvuuttani ja helpottanut elämää. Jalat ovat suorituskykyiset ja arki tuntuu helpolta. Suosittelen todella lämpimästi tämän taidon opettelua.

Lisäksi:
Vahva jalkojen lihaksisto on yksi merkittävä elinajan pidentäjä vanhentuneella väestöllä.

Eli: Kuinka kauan haluat elää?
Kyykkää sen mukaisesti.


terv.

Kalle

ps. Haluaisitko tekstejä, joita ei julkaista muualla? Liity maili-listalle sivun alareunasta. Voit myös kutsua minut kouluttamaan näistä teemoista. 

Poimintoja sinulle

28.07.2017 | Kalle Honkanen

Irti puhelimesta?

11.06.2015 | Kalle Honkanen

Muista kuunnella.

26.10.2020 | Kalle Honkanen

Unohda aika, keskity energiaan.

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako yhteistyö kanssani?
Voimme pohtia mahdollisuuksia yhdessä.
Pistä viestiä tai soittele.

Mailiin parempaa postia?

Lähetän maililistalleni tekstejä, joita en julkaise muualla. Ne ovat suorempia ja (kuulemma) parempia. Yritän niiden kautta olla hyödyksi juuri sinulle.
Tilaa ja testaa, onnistunko. 

Saat myös ilmoituksen uusista blogiteksteistä ja mm. avoimista koulutuksistani.

Parempi Ote Oy

Juha Vainion Katu 2, 48100 Kotka

Y-tunnus: 2894216-3

kalle(a)parempiote.com
+358 442 029916

Evästekäytäntö
Tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje

Muualla verkossa

Copyright © 2021 Parempi Ote Oy. All rights reserved.