Kaksi asiaa, joita tarvitset tänä vuonna.

Kaksi asiaa, joita tarvitset tänä vuonna.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  | +358 44 202 9916
Jaa tämä artikkeli

Näillä kahdella asialla onnistumisesi löytävät sinut paremmin.

 

Hyvää uutta vuotta 2017.
Toivottavasti vuotesi on lähtenyt mukavasti käyntiin.

Haluan avata blogivuoteni kirjoittamalla kahdesta asiasta, joita toivon sinun tänä vuonna etsivän. Tulevat saavutuksesi tarvitsevat niitä. Kuten yleensä, ne ovat yksinkertaisia sanoa ja vaikeita toteuttaa. Ne ovat myös asioita, joita näen ympärilläni yhä vähemmän. Asioita, joiden puuttuminen huolestuttaa minua.

Tänä vuonna tarvitset tarkoituksen ja vaivannäköä.

Jos löydät molemmat, onnistumisesi löytävät sinut.

Tarvitset tarkoituksen.

Tarkoituksella viittaan siihen, miksi teet mitä teet.

Etsi tarkoitustasi.

Mitä kornimmalta tuo lause sinusta kuulostaa, sitä enemmän sitä tarvitset.

Tarkoitus on energiaa. Se on tekemisesi tosiasiallinen merkitys. Tiedät kyllä, mitä aiot tavoitella, mutta olennaisempaa on miksi. Tämän kysymyksen vastaus antaa sinulle tarvitsemasi energian. Siihen vastaaminen on edeltää onnistumistasi. Vasta tämän jälkeen on hyvä kysyä miten ja mitä. Sinekinsä lukeneet tietävät tämän. Find your why.

Yksi minua mahtavasti piinaavista käsitteistä on muuten ikigai. Sillä tarkoitetaan olemassaolon ja ponnistelun syytä, jokaisen henkilökohtaista tarkoitusta. Se on yhdistelmä osaamistasi, intohimoasi, henkilökohtaista missiotasi ja ammattiasi. Oikeastaan se on näiden leikkauspiste.

Keksitkö helposti omasi? Et välttämättä. Tarkoituksen löytäminen ottaa aikansa. Ikigain ulottuvuuksia voi etsiä ja työstää loputtomiin. Sen oivaltaminen vaatii jatkuvaa ja usein hankalaa itsereflektiota. Yksi hyvä tapa jahdata omaa tarkoitustaan on miettiä onnistumisiaan. Milloin olet kokenut onnistuneesi? Mitä yhteistä on onnistumisen hetkillä?

Tarvitset tarkoituksen. Ilman merkitystä ei ole tyydytystä. Merkityksesi määräävät, mitä pidät onnistumisena. Voit löytää tarkoitusta asioista, joita joku toinen ei voi ymmärtää. Sen sijaan isotkaan saavutukset eivät tunnu juuri miltään, ellet tunne niissä tarkoitustasi.

Mikä sinulle on merkityksellistä?
Miksi ihmeessä lopulta teet, mitä teet?

Tarkoitus ei kuitenkaan vielä riitä.
Se pitää suunnata vaivannäköön.

Tarvitset vaivannäköä.

Minkä asian eteen olet valmis näkemään vaivaa? Minkä suhteen kestät eniten tylsyyttä ja epäonnistumista? Jokaisen meistä tulisi nähdä vaivaa säännöllisesti. Tehdä hankalia töitä. Rakastua ponnisteluun.

"Full effort is full victory." - Mahatma Gandhi

Helppoa saavutusta ei ole. Jos suunnittelet aina välttäväsi vaivannäköä, en tiedä mitä tavoittelet. Et tule olemaan tyytyväinen onnistumiseesi. Vaivannäkö ja tylsyyden sietäminen ovat pakollinen osa erinomaisuutta. Siksi sinäkin osaat nimetä joltain elämänalueelta yhden väsymättömän harjoittelijan. Se ei ole sattumaa.

Menestykseen vaadittavaa työtä tehdään tylsästi ja toistaen, katseelta piilossa. Silloin, kun kukaan ei ole taputtelemassa selkään tai ihailemassa. Usein unohdamme tämän. Haluamme selittää ihmisten onnistumisia heidän synnynnäisillä ominaisuuksillaan. On kuitenkin parempi ajatella saavutuksia pääasiassa vaivannäön tuloksina.

Tässä siis terveellinen uskomus: lahjakkuus ei selitä maailmaa. Maailmaa selittää paljon paremmin vaivannäkö. Dweckinsä lukeneet tietävät tämän olevan hyödyllinen ajattelumalli. Usko tähän ja paranna mahdollisuuksiasi. Jos et usko, olet pysyvien ja kuviteltujen ominaisuuksiesi orja. Tänään ja jatkossa. Kun nyt vaan olet huono matematiikassa.

 

Näe mielummin vaivaa.
Etsi vaivannäköäsi perusteleva tarkoitus.

 

Tarvitset vaivannäköä ja sitä helpottavaa tarkoitusta.
Merkitystä, jonka voimin jaksat ponnistella.

Jos pääset lähemmäs tätä, onnistut yhä useammin.

Voit myös huomattavasti paremmin.

Kysy siis itseltäsi:

Millä tärkeällä elämänalueella voisit nähdä tänä vuonna enemmän vaivaa?
Miten tämä vaivannäkö liittyy tarkoitukseesi?

 

Hyvää uutta vuotta,
terv.
Kalle

 

ps. Haluaisitko tekstejä, joita ei julkaista muualla? Liity maili-listalle sivun alareunasta. Voit myös kutsua minut kouluttamaan näistä teemoista.  

Poimintoja sinulle

22.05.2014 | Kalle Honkanen

Erilainen ruokapäiväkirja.

17.06.2016 | Kalle Honkanen

Tehokas vai kiireinen?

23.09.2016 | Kalle Honkanen

Pilaantunut porkkana.

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako yhteistyö kanssani?
Voimme pohtia mahdollisuuksia yhdessä.
Pistä viestiä tai soittele.

Mailiin parempaa postia?

Lähetän maililistalleni tekstejä, joita en julkaise muualla. Ne ovat suorempia ja (kuulemma) parempia. Yritän niiden kautta olla hyödyksi juuri sinulle.
Tilaa ja testaa, onnistunko. 

Saat myös ilmoituksen uusista blogiteksteistä ja mm. avoimista koulutuksistani.

Parempi Ote Oy

Juha Vainion Katu 2, 48100 Kotka

Y-tunnus: 2894216-3

kalle(a)parempiote.com
+358 442 029916

Evästekäytäntö
Tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje

Muualla verkossa

Copyright © 2021 Parempi Ote Oy. All rights reserved.