Kaksi ratkaisua kaikkeen.

Kaksi ratkaisua kaikkeen.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  | +358 44 202 9916
Jaa tämä artikkeli

Valitse toinen ja toimi sen mukaisesti, sillä pyöriminen ei vie sinua eteenpäin.

Meillä kaikilla on toistuvia ongelmia ja pohdintoja. Asioita, jotka hiertävät meitä usein ja palaavat kummittelemaan aika ajoin. Asioita, joita haluaisimme kehittää. Ne voivat olla huonoja tapoja, turhautumista töihin tai ihmisuhteisiimme. Ne voivat olla menetettyjen mahdollisuuksien muistelemista. Asioita, joille haluaisimme tehdä jotain. Joille ehkä aiomme tehdä jotain.

Tapasin aiemmin märehtiä sitä, että olisin mielummin töissä yrityksessä kuin kunnassa. Halusin todistaa jotain, lähinnä itselleni. Tämä muutos onnistui, mutta olen jatkanut märehtimistä, tällä kertaa yrittäjyydestä. Kuntopuolella mietin ja aion tehdä milloin mitäkin, mitä olisi kiva saavuttaa ja harrastaa. Kirjoittamisen puolella pyörittelen loputtomiin sitä, saisinko kirjoitettua ihan kokonaisen kirjan. Kaikilla meillä on tämänkaltaisia juttuja.

Näihin pohdintoihin on oikeasti vain kaksi mahdollista ratkaisua.

1. Hyväksy nykyinen asiantila.

2. Tee sille jotain.


Älä ikinä jää pyörimään näiden vaihtoehtojen välille. Se uuvuttaa, harmittaa ja sairastuttaa. Se saattaa jopa alkaa vituttaa. Lopulta et enää tiedä mistä harmin kierteesi alkoi. Se alkoi silloin, kun kieltäydyit valitsemasta näistä vaihtoehdoista toista.

Vaihtoehtosi ongelmiesi suhteen ovat vähissä. Niitä on kaksi.
Hyväksyminen tai tekeminen.

Hyväksyminen.
Voitko tehdä tilanteelle jotain? Jos et, niin hyväksyminen on ainoa lopullinen ratkaisu. Harjoittele hyväksyntää. Lopeta vääntäminen ja luovu yrityksistä tehdä mahdotonta.

Luovu myös aikomuksistasi tehdä jotain, mitä et kaikkina näinä vuosina ole vieläkään tehnyt. Voitko ja aiotko tehdä muutoksen, mutta et kuitenkaan tee? Lopeta aikominen. Jos et oikeasti viitsi, halua tai vaan saa aikaan, niin hyväksy tilanne. Et halua muutosta riittävästi, tai luulet haluavasi sitä jostain toissijaisesta syystä. Minulla on useita tällaisia haluja. Asioita, joita olisi kiva tehdä, mutta muut jutut ajavat niiden edelle. Kaikkea ei voi tehdä yhtä aikaa. Mitään merkittävää ei voi edistää muuten kuin keskittymällä vain siihen.

Meditoi.

Ole tilanteessa.

Hyväksy olosuhteet.

Maailman lakeja vastaan kamppailemisesta saa palkinnoksi vain sydänsairauden. Menneisyys on myös turha paikka velloa, ketään ei oikeasti kiinnosta. Sairastut vain itse.

Tekeminen.
Voitko tehdä tilanteellesi jotain? Onko ongelmasi voitettavissa? Useimmiten on.

Useimmiten sinulla on jonkinlaista vapautta toimia. Olemme vain todella hyviä keksimään itsellemme esteitä ja rajoittavia uskomuksia. Todellisuus on usein parempi, kuin mitä luulemme.
Kun tajuat tämän, niin ala toimia. 

Älä odota inspiraatiota, sitä ei ole tullut ennenkään. Inspiraation salaisuus on siinä, että se tulee tekemisen johdosta. Tekemisen aikana. Ei ennen tekemistä.

Harrasta siis enemmän ihan oikeaa tekemistä. Vähemmän suunnittelua ja vellomista. Vähemmän aikomista. Vaikka olisit maailman paras aikoja, ei siitä seuraa yhtään mitään.

Kaikki upeat pohtimasi projektit eivät toteudu myöskään, jos pidät niitä vain omassa päässäsi. Se, mitä teemme yksin itsellemme, kuolee mukanamme. Älä märehdi yksinäsi. Lahjoita ideasi muille. Ota muut mukaan. Tee saamattomuudestasi yhteistä tekemistä. Saatatte saada jotain hämmentävän hienoa aikaan.

Olen ennenkin kirjoittanut siitä, miten kaikenlaisissa muutoksissa ja projekteissa itse tekeminen unohtuu. Suunnittelu, täydellistäminen, tekemisen esittäminen ja tekemisestä puhuminen ovat mukavampia juttuja. Sijaistoimintoja, joissa ei ole panosta. Ei epäonnistumista. Suunnittelussa ei tule ikäviä virheitä, jos ei tee suunnitelmansa pohjalta mitään. Täydellisyyttä on vain tyhjiössä. Saavuttaminen taas vaatii sitä, että välillä menee myös perseelleen.

Kaikkeen on kaksi ratkaisua – hyväksyminen tai tekeminen.


Hyväksyminen antaa mielenrauhaa.

Tekeminen antaa ilon ja saavutukset.

Elä tilanteen kanssa tai tee tilanteelle jotain. Jätä tekemättä se, mihin et pysty. Älä ole aikeissa. Aikominen ei ole mitään.

Olen itsekin aikonut vaikka mitä. Se, että olen meinannut, ei ole meinannut mitään. Aikeeni eivät ole muuttaneet elämässäni mitään.  Kokeileminen, tekeminen ja epäonnistuminen ovat.

terv.
Kalle

 

ps. Haluaisitko tekstejä, joita ei julkaista muualla? Liity maili-listalle sivun alareunasta. Voit myös kutsua minut kouluttamaan näistä teemoista. 

Poimintoja sinulle

14.10.2018 | Kalle Honkanen

Ideoita itsensä johtajalle.

28.10.2016 | Kalle Honkanen

Kiitos kritiikistä.

17.09.2015 | Kalle Honkanen

Paremman keskustelun puolesta.

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako yhteistyö kanssani?
Voimme pohtia mahdollisuuksia yhdessä.
Pistä viestiä tai soittele.

Mailiin parempaa postia?

Lähetän maililistalleni tekstejä, joita en julkaise muualla. Ne ovat suorempia ja (kuulemma) parempia. Yritän niiden kautta olla hyödyksi juuri sinulle.
Tilaa ja testaa, onnistunko. 

Saat myös ilmoituksen uusista blogiteksteistä ja mm. avoimista koulutuksistani.

Parempi Ote Oy

Juha Vainion Katu 2, 48100 Kotka

Y-tunnus: 2894216-3

kalle(a)parempiote.com
+358 442 029916

Evästekäytäntö
Tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje

Muualla verkossa

Copyright © 2021 Parempi Ote Oy. All rights reserved.