Postikortti.

Postikortti.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  | +358 44 202 9916
Jaa tämä artikkeli

Onko parempaa kuin muiden antama, säilytettävä positiivinen palaute? Epäilen.

Sain viime viikolla töihin kirjeen. Ammattinimikkeellä ja nimelläni varustetun, mutta väärään osoitteeseen lähetetyn. Sisäinen posti sai kirjeen kuitenkin perille viereisestä rakennuksesta, kuten yleensä. Sisäisen postimme hoitaja on mitä osaavin henkilö.

Postikortissa luki näin:

”Sinun selkäsi takana puhuttiin; kehuivat, että presentaatiosi oli mitä loistavin. Toivon, että antavat sinulle ansaitsemasi palautteen.”

Kysymys oli siis positiivisesta palautteesta. Olin valtavan iloinen kortista. Ripustin sen ilmoitustaululle joka päivä huomattavaksi. Varsinainen ilo ei tullut siitä, kuka palautteen oli antanut, vaan palautteen antamisen tavasta, joka oli esimerkillinen.

Ensinnäkin postikortti toteutti sellaista positiivisen palautteen antamisen tapaa, joka mielestäni on hiukan aliarvostettu; palaute oli säilytettävissä. Säilytettävään palautteeseen voi palata huonoina hetkinä. Suullinen kehu tuntuu hyvältä, ja oikein valittu positiivinen lause voi jäädä kaikumaan eliniäksi. Valtaosan aikaa suullinen kehu on kuitenkin käytettävissä vain kerran.

Positiivinen palaute säilytettävässä muodossa on siis erittäin hyvä idea. Pohdi, voisitko joskus valita positiivisen palautteen antamiseksi keinon, joka on vastaanottajan säilytettävissä - ja mikä parasta, kosketeltavissa. Lupaan, että aikaansaamasi hyvä mieli on astetta suurempaa.

Toiseksi: kortin varsinainen tarkoitus oli ilmiantaa muiden antama positiivinen palaute. Positiivisen palautteen määrä kasvoi kortissa yhtä henkilöä suuremmaksi, enkä itse vastaanottajana edes tiedä, kuinka laajaa se oli. Tämä ilmaisutapa antaa minun nyt olettaa, että olen ko. tilaisuudessa kuuntelemassa olleiden mielestä työni hyvin tekevä henkilö. Tämä rohkaisee minua vastaavassa tilaisuudessa entisestään… ja parantaa työpanostani sen takia huomattavasti.

Satuimme keskustelemaan saamastani palautteesta eräässä palaverissa. Henkilö viestintäyksiköstämme kertoi heidän käytännöstään viikkopalavereissa kehua selän takana joku toisessa yksikössä työskentelevä henkilö ja sitten ilmoittaa siitä tälle. Mahtava käytäntö.

Kopioi tästä käytäntö ihan surutta omaan yhteisöösi. 

Voit yhdistää nämä kaksi oivallusta seuraavasti:

Kehupostikortti:
Tiimipalaverissa sopivin väliajoin otetaan selän takana kehuttavaksi henkilö, joka ei ole paikalla tai kuluu toiseen osaan organisaatiota. Kehutaan tämä, kehunsa ansainnut henkilö porukalla. Kirjoitetaan selän takana kehumisen pääasiallinen sisältö postikortille, jossa ilmoitetaan selän takana puhumisesta. Kortti lähetetään kehutulle henkilölle.

Mitä tästä seuraa?
Ennakoin hyviä asioita.

Anna aina positiivista palautetta, kun siihen on syytä.

Tämän lisäksi; muista luovuus positiivisen palautteen antamisessa. Luovuutta saa lisätä kaikkeen, mikä on jo aiemmin hyväksi todettu - näin tehdään vielä hiukan parempaa.

terv.
Kalle

 

ps. Haluaisitko tekstejä, joita ei julkaista muualla? Liity maili-listalle sivun alareunasta. Voit myös kutsua minut kouluttamaan näistä teemoista.  

 

Poimintoja sinulle

Ota yhteyttä!

Kiinnostaako yhteistyö kanssani?
Voimme pohtia mahdollisuuksia yhdessä.
Pistä viestiä tai soittele.

Mailiin parempaa postia?

Lähetän maililistalleni tekstejä, joita en julkaise muualla. Ne ovat suorempia ja (kuulemma) parempia. Yritän niiden kautta olla hyödyksi juuri sinulle.
Tilaa ja testaa, onnistunko. 

Saat myös ilmoituksen uusista blogiteksteistä ja mm. avoimista koulutuksistani.

Parempi Ote Oy

Juha Vainion Katu 2, 48100 Kotka

Y-tunnus: 2894216-3

kalle(a)parempiote.com
+358 442 029916

Evästekäytäntö
Tietosuojaseloste

Tilaa uutiskirje

Muualla verkossa

Copyright © 2021 Parempi Ote Oy. All rights reserved.